En mektig, saftig, søt, kremet og syrlig sjokoladekake syns vi passer perfekt til helgen! Eller på alle andre dager man vil ha noe skikkelig godt.

Ingredienser

(ca. 20 porsjoner)
Sjokoladekakebunner:
200 g Bremykt Original, romtemperert
400 g sukker
2 ½ dl vann
200 g mørk sjokolade 70 %, grovhakket
25 g kakao
250 g hvetemel
1 ½ ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
3 store egg
2 dl seterrømme
Fyll:
Ca. 350 g syltede moreller evt. kirsebærkompott
Mascarponekrem:
2 pk (500 g) mascarpone (kremost)
100 g sukker
1 ts vaniljesukker
4 dl kremfløte
Pynt:
Friske moreller eller kirsebær
100 g mørk kokesjokolade, grovrevet
Kle bunnen på to springformer (20-22 cm) med bakepapir, smør kantene med smeltet Bremykt. Forvarm stekeovnen til 175 ˚C, over og undervarme.

Fremgangsmåte

Sjokoladekake:
Kok opp vannet i en liten kjele, trekk vekk fra varmen, rør inn sjokolade og kakao. Avkjøl til det er lunt. Sikt sammen mel, bakepulver og vaniljesukker.
Ha Bremykt og sukker i en miksebolle, pisk på høy hastighet i 4-5 minutter til det er lyst og luftig. Skrap ned det som legger seg på kantene. Tilsett ett og ett egg, pisk godt mellom hvert. Rør inn rømme og til slutt de tørre ingrediensene vekselsvis med sjokoladeblandingen. Fordel røren i de to formene. Stek kakene på midterste rille ca. 40 minutter. Sjekk med en kakepinne, det skal ikke sitte igjen deig. Avkjøl kakebunnene 10-15 minutter i forma og så videre på rist.
Mascarponekrem:
Ha mascarpone i en miksebolle og pisk på høy hastighet til den er litt luftig. Tilsett sukker og vaniljesukker, pisk litt videre. Spe med kremfløte og pisk til kremen er myk og luftig. Ha litt krem i en sprøytepose.
Legg en kakebunn på et fat, sprøyt en ring med krem rundt kanten av kakebunnen, slik at fyllet ikke renner ut. Sil av morellene eller kirsebærkompotten og legg i midten av kaka. Legg på den andre bunnen, med den glatteste siden opp. Fordel resten av kremen rundt og på kaka. Pynt med friske moreller og revet sjokolade.
Oppbevar kaka kjølig frem til servering.
Tips:
Moreller kan erstattes med kirsebær eller friske bringebær som fyll og pynt.
Når du siler av morellene, ta gjerne vare på bærsausen og server den ved siden av eller bruk den evt. til å dynke kaka med dersom du ønsker ekstra saftig kake.