Ingredienser:
4 egg
2 dl sukker
200 gram kokesjokolade
200 gram smør (Bremykt steke og bake)
2,5 dl hvetemel
1 ts bakepulver
Glasur:
200 gram kokesjokolade
1 dl kremfløte
Pynt:
Moreller eller andre bær feks bringebær eller jordbær.
1. Pisk egg og sukker til tykk eggedosis.
2. Smelt smøret i en liten kjele og ta kjelen av platen. Del kokesjokoladen opp i mindre biter og la sjokoladen smelte i det varme smøret. Rør blandingen jevn.
3. Bland sjokoladesmøret inn i eggedosisen.
4. Sikt sammen mel og bakepulver og rør dette inn i deigen.
5. Ha deigen i en bakepapirkledd rund kakeform (24cm i diameter.)
6. Stek kaken på nederste rille i ovnen på 225 grader i 15 minutter. Kaken er da fortsatt litt bløt og ugjennomstekt i midten og det er slik den skal være.
7. La kaken bli værende i formen og sett den i kjøleskapet til dagen etter. Da vil kaken ha stivnet helt og kan lett tas ut av formen uten at den går i stykker. Fjern bakepapiret og sett kaken på et passende fat.
8. Kok opp kremfløten i en liten kjele og ta kjelen av platen. Del kokesjokoladen i mindre biter og la sjokoladenitene smelte i den varme fløten. Rør blandingen jevn og avkjøl litt. Smør deretter sjokoladeglasuren utover kaken.
9. Sett kaken i kjøleskapet til sjokoladeglasuren har stivnet. Pynt med friske søte moreller før servering. Server gjerne med pisket krem eller vaniljeis ved siden av.