Mektig og nydelig sjokoladekake med moreller

Ingredienser

Ingredienser:
4 egg
2 dl sukker
200 gram kokesjokolade
200 gram smør (Bremykt steke og bake)
2,5 dl hvetemel
1 ts bakepulver
Glasur:
200 gram kokesjokolade
1 dl kremfløte
Pynt:
Moreller eller andre bær feks bringebær eller jordbær.

Fremgangsmåte

1. Pisk egg og sukker til tykk eggedosis.
2. Smelt smøret i en liten kjele og ta kjelen av platen. Del kokesjokoladen opp i mindre biter og la sjokoladen smelte i det varme smøret. Rør blandingen jevn.
3. Bland sjokoladesmøret inn i eggedosisen.
4. Sikt sammen mel og bakepulver og rør dette inn i deigen.
5. Ha deigen i en bakepapirkledd rund kakeform (24cm i diameter.)
6. Stek kaken på nederste rille i ovnen på 225 grader i 15 minutter. Kaken er da fortsatt litt bløt og ugjennomstekt i midten og det er slik den skal være.
7. La kaken bli værende i formen og sett den i kjøleskapet til dagen etter. Da vil kaken ha stivnet helt og kan lett tas ut av formen uten at den går i stykker. Fjern bakepapiret og sett kaken på et passende fat.
8. Kok opp kremfløten i en liten kjele og ta kjelen av platen. Del kokesjokoladen i mindre biter og la sjokoladenitene smelte i den varme fløten. Rør blandingen jevn og avkjøl litt. Smør deretter sjokoladeglasuren utover kaken.
9. Sett kaken i kjøleskapet til sjokoladeglasuren har stivnet. Pynt med friske søte moreller før servering. Server gjerne med pisket krem eller vaniljeis ved siden av.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!