En nydelig sjokoladekake som er en fest for ganen og øynene.

Ingredienser

300gr Bremykt
4 egg
333gr sukker
400gr hvetemel
3,5ss bakekakao
1 ts ekte vaniljesukker
1ts natron
0,5ts bakepulver
3dl kefir
appelsinskall av en halv appelsin revet. (kun det oransje, ikke det hvite)
Fyll og topp
400g helnøtt melkesjokolade
2dl kremfløte
Appelsin
Pynting.
Pynt med bær, mynte etc.
Jeg brukte jordbær, mynte og Physalis og revet appelsinskall

Fremgangsmåte

Bruk rund form 24cm
Smelt Bremykt og la det avkjøle noe
pisk egg, sukker og vaniljesukker til eggedosis
bland sammen det tørre og sikt det inn i eggedosisen.
Ha inn kefir og appelsinskall og bland dette godt sammen.
Ha til slutt i smeltet Bremykt og rør sammen røren.
Smør en kakeform på sidene og ha bakepapir i bunnen slik at den løsner lett.
Glatt ut overflaten og stekes på 180grader i ca 35-40 minutter. Følg med etter ca
30 minutter. Det kan variere steketid fra komfyr til komfyr.
Fyll og topping.
Grovhakk helnøtt sjokolade (noen hele nøtter er bare fint.)
varm opp kremfløte til det begynner å ryke men ikke koke.
Hell det over sjokoladen og rør til sjokoladen er smeltet helt.
Riv appelsinskall av en appelsin og tilsett det i sjokoladeblandingen.
Montering.
Del kaken på midten slik at du kan fylle den.
Dynk hver side av skjæreflaten med frisk appelsin.
Fyll med glasuren og legg på toppen.
Hell resten av glasuren over kaken slik at den blir dekt over alt.
Sett den kjølig slik at sjokoladetoppen stivner.
Pynting.
Pynt med bær, mynte etc.
Jeg brukte jordbær, mynte og Physalis og revet appelsinskall

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!