Deilig saftig sjokoladekake med nydelig oreokrem og sjokoladekrem med salte peanøtter. Dekket med hjemmelaget marshmallowsfondant.

Ingredienser

Kakebunn:
5 dl sukker
3 egg
125 gr smeltet bremykt smør
5 dl kefir
6 dl hvetemel
2 ts natron
3 ss kakao
Oreokrem:
1 pk. Oreo kjeks
150g bremykt smør
400g melis
2ts. Vaniljesukker
150g philidelphia ost
2ss. Melk
Sjokoladekrem:
50 gram bremykt smør
200 gram melis
2 ss kakao
2 ss vaniljesukker
4 ss sterk kaffi
Litt peanøtter
Marshmallowsfondant:
200 gram marshmallows
300 gram (++) Melis
2 ss kokosfett/matfett
2 ss vann
+ evt. pastafarge (wilton)

Fremgangsmåte

Kakebunn:
1.Pisk egg og sukker til eggedosis.
2. Bland det tørre i en annen bolle.
3. Bland det tørre og det våte vekselsvis.
4. Stekes midt i ovnen i 200 grader i 20-30 min. i 24 cm rund form.
Oreokrem:
1.Start med å hakke oreokjeksene i biter, ikke hakk dem for små.
2.Ha så smør, melis og vaniljesukker i kjøkkenmaskinen og pisk til det er lyst og luftig.
3.Ha så i philadelphia ost og melk, og pisk godt sammen til det er en jevn og klumpfri krem. Her kan du velge hvor mye philadelphia du vil ha i, du kan mer og du kan ha mindre, alt ettersom hva du liker.
4.Kremen skal ikke være for tykk, dette pga at oreokjeksene skal oppi. Er kremen for tykk da, så klarer du ikke å smøre fyllet utover etter at du har tatt i kjeksene.
5.Rør inn kjeksene med en slikkepott.
Sjokoladesmørkrem:
Bland melis og romtemperert smør sammen til en luftig krem. Bland så inn kakao og vaniljesukker. Tilsett til slutt avkjølt kaffi.
Når kaken er avkjølt, deles den i 3 deler hvor du tar oreokrem i et lag og sjokoladekrem med peanøtter i et annet lag. Hvis en vil lage marshmallowsfondant og dekke kaken med dette må det beregnes mer sjokoladekrem, eller mer oreokrem (uten oreo, da dette klumper og lager merker underfondanten). En velger krem ut ifra om kaken skal dekkes med hvit marshmallowfondant eller farget. Hvis den skal dekkes med hvit fondant er det lett for at sjokoladekrem kan vises gjennom om fondanten blir for tynn.
Marshmallowsfondant:
Marshmallows samt matfett og vann smeltes sammen i microen. Obs at det ikke står på for lenge så de blir svidd. En bør smøre matfett på bakebenken samt strø melis over der igjen for at det ikke skal sette seg så lett fast. Det kan også være lurt å smøre inn hendene med matfett. Legg melisen på bakebenken og hell marshmallowsen over og arbeid inn melisen til en fin plastalin-masse. Det kan være varmt, så vær forsiktig så du ikke brenner deg. Det kan også være at en trenger mer melis for at det skal være lett og arbeide med massen. Det blir alltid en del rot til å begynne med, men etterhvert som en lager mer så finner man ut av gode teknikker. Farge kan blandes i før en blander melisen med marshmallowsen eller det kan knaes i etterhvert. Oppskriften er nok til å dekke kaken + en del pynt. Man kan fryse marshmallowsfondanten eller en kan putte det i plastfolie eller en lufttett boks i kjøleskapet. Da holder det i mange måneder. Når en skal bruke det igjen kan en enkelt varme det noen sekunder i microen.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!