Det er alltid gøy å servere en kake som overrasker, som denne sjokoladekaken i to etasjer, proppfull av sjokolade og kakestrøssel i midten.

Ingredienser

(ca. 20 porsjoner)
Sjokoladekake:
350 g Bremykt Mykere
5 store egg, romtempererte
500 g sukker
500 g hvetemel
4 ½ ts bakepulver
4 ts vaniljesukker
45 g bakekakao
300 g (1 beger) Crème Fraîche 35 %
1 dl helmelk
Sjokoladesmørkrem:
250 g Bremykt Original, romtemperert
Ca. 330 g melis
Ca. 5 ss kakao
3 ss kaffe, romtemperert
Til fyll:
200 g Nonstop
1 pk sprinkels (spar litt til pynt rundt kaka)
Kle to springformer (ca. 20 - 22 cm) med bakepapir i bunn, smør kantene med Bremykt. Forvarm stekeovnen til 180 ˚C, over og undervarme.

Fremgangsmåte

Sjokoladekake:
Smelt og avkjøl Bremykt. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Bland sammen de tørre ingrediensene, sikt over og vend inn vekselsvis Bremykt, Crème Fraîche og melk. Fordel røra i de to formene, stek på midterste rille 35-40 minutter. Legg over bakepapir mot slutten av steketiden. Sjekk med en kakepinne, det skal ikke sitte igjen deig. Avkjøl kakene litt i forma, løsne ringen rundt og snu kakene forsiktig over på rist.
Sjokoladesmørkrem:
Ha Bremykt i en bakebolle og pisk det luftig, tilsett kakao og melis (hold av litt til justering). Tilsett kaffe og pisk til en luftig glatt krem.
Slik setter du sammen kaka:
Del kakebunnene i to, slik at du får fire bunner. Stikk ut en ring i midten av tre bunner (bruk et stort kjøkkenglass).
Legg en bunn på et serveringsfat, smør et tynt lag med sjokoladesmørkrem over, legg på en ny bunn med sjokoladekrem og gjenta på et lag til. Pass på at det ikke er mye krem i midten ved hullet. Fyll hullet i midten av kaka med nonstop og kakestrøssel. Legg på toppen og fordel resten av sjokoladesmørkremen rundt. Får du krem til overs sprøyt gjerne topper rundt eller oppå kaka. Dryss over sprinkles og sett kjølig frem til servering.
Tips:
Hvis smørkremen skiller seg, tilsett ca. 1 ss iskaldt vann og pisk videre på høy hastighet.
Kaka kan fint lages dagen før servering.
Kakebunnene kan fryses.