Verdens saftigste sjokoladekake

Ingredienser

Sjokoladekake
250g hvetemel
300g brunt sukker
1 1/2 ts natron
1 1/2 ts bakepulver
250g bremykt steke og bake
250g hakket mørk sjokolade
3/4dl kaffe
3ts vaniljeessens
5 egg
250g rømme
Pasjonsfruktfromasj
6 pasjonsfrukt
350g sukker
1/2dl vann
5 plater gelantin
4ss sukker
200g Philadelphia ost naturell
3dl kremfløte
Sjokoladekrem
3dl kremfløte
150g mørk sjokolade

Fremgangsmåte

Sjokoladekake:
Ha hvetemel,brunt sukker,natron og bakepulver i en bolle og bland godt.
Smelt smør og tilsett hakket mørk sjokolade, kaffe og vaniljeessens. Bland inn egg og rømme og vend deretter det tørre i det flytende. Fordel røren i 3 springformer på 24cm, eller stek 1 om gangen.
Stek på 200 grader i ca 30min.
Pasjonsfruktfromasj:
Ha pasjonsfruktkjøtt,sukker og vann i en liten kjele. Kok opp til en sirupaktig konsistens (ca 10min) på middels varme. Sil sirupen for å fjerne steinene fra pasjonsfrukten. Legg gelantinplatene i vann i ca 5min. Klem vannet ut av platene og rør dem inn i den varme sirupen. Avkjøl.
Visp sammen sirup,sukker og kremost. Visp kremfløten til krem og vend inn i pasjonsfruktblandingen. La blandingen stå i kjøleskapet i 15-20min.
Sett springformen rundt den ene kakebunnen. Hell over halvparten av fromasjen. Legg på neste kakelag og hell over resten av fromasjen. Settes til avkjøling i kjøleskap i 2 timer.
Legg den siste kakebunnen på det øverste fromasjlaget når den har stivnet nok til at springformen kan tas av.
Sjokoladekrem:
Kok opp kremfløten. Ta kjelen av platen og bland i hakket mørk sjokolade. Rør til det har smeltet og hell over i en bolle. La det stå til det er helt avkjølt før du pisker opp blandingen til sjokoladekrem.
Det lønner seg å lage denne kvelden i forveien så den kan stå natten over å bli skikkelig avkjølt. Har du glemt å gjøre det går det ann å putte bollen i fryseren i 10min.
Smør kaken inn med sjokoladekremen før du kler kaken med marsipan og pynter etter ønske.
Vil du ikke bruke marsipan trenger du ikke dette.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!