Sjokoladekake
250g hvetemel
300g brunt sukker
1 1/2 ts natron
1 1/2 ts bakepulver
250g bremykt steke og bake
250g hakket mørk sjokolade
3/4dl kaffe
3ts vaniljeessens
5 egg
250g rømme
Pasjonsfruktfromasj
6 pasjonsfrukt
350g sukker
1/2dl vann
5 plater gelantin
4ss sukker
200g Philadelphia ost naturell
3dl kremfløte
Sjokoladekrem
3dl kremfløte
150g mørk sjokolade
Sjokoladekake:
Ha hvetemel,brunt sukker,natron og bakepulver i en bolle og bland godt.
Smelt smør og tilsett hakket mørk sjokolade, kaffe og vaniljeessens. Bland inn egg og rømme og vend deretter det tørre i det flytende. Fordel røren i 3 springformer på 24cm, eller stek 1 om gangen.
Stek på 200 grader i ca 30min.
Pasjonsfruktfromasj:
Ha pasjonsfruktkjøtt,sukker og vann i en liten kjele. Kok opp til en sirupaktig konsistens (ca 10min) på middels varme. Sil sirupen for å fjerne steinene fra pasjonsfrukten. Legg gelantinplatene i vann i ca 5min. Klem vannet ut av platene og rør dem inn i den varme sirupen. Avkjøl.
Visp sammen sirup,sukker og kremost. Visp kremfløten til krem og vend inn i pasjonsfruktblandingen. La blandingen stå i kjøleskapet i 15-20min.
Sett springformen rundt den ene kakebunnen. Hell over halvparten av fromasjen. Legg på neste kakelag og hell over resten av fromasjen. Settes til avkjøling i kjøleskap i 2 timer.
Legg den siste kakebunnen på det øverste fromasjlaget når den har stivnet nok til at springformen kan tas av.
Sjokoladekrem:
Kok opp kremfløten. Ta kjelen av platen og bland i hakket mørk sjokolade. Rør til det har smeltet og hell over i en bolle. La det stå til det er helt avkjølt før du pisker opp blandingen til sjokoladekrem.
Det lønner seg å lage denne kvelden i forveien så den kan stå natten over å bli skikkelig avkjølt. Har du glemt å gjøre det går det ann å putte bollen i fryseren i 10min.
Smør kaken inn med sjokoladekremen før du kler kaken med marsipan og pynter etter ønske.
Vil du ikke bruke marsipan trenger du ikke dette.