Verdens beste sjokoldekake som smaker himmelsk
Kaken:
•3 egg
•3,5 dl sukker
•225 g margarin
•2,5 dl melk
•5 dl hvetemel
•3 ts bakepulver
•3 ts vaniljesukker
•3 ss kakao
Sjokoladeromkremen:
•200 g romtemperert bremykt steke og bake
•600 g siktet melis
•6 ss kakao
•3 ts vaniljesukker
•6 ss sterk kaffe
•ønsket mengde med romessens
Kaken:
1. Egg og sukker vispes til eggedosis.
2. Smelt smøret og ha i melken.
3. Bland det tørre og ha det vekselvis i eggedosisen, sammen med væsken, bland godt. Bruk en stor rund form. 24 cm.
4. Stek ved 175 °C midt i ovnen i ca. 40 min.
5. Avkjøles på rist
6. Kaken deles i 2 eller 3 lag.
7. Legg romsmørkrem mellom lagene, og rundt kaken.
8. Avslutt med å strø kokosmasse på kaken.
Romsmørkrem:
1. Smøret må være romtemperert før man begynner for å få et godt resultat.
2. Smøret piskes sammen med det tørre til en smidig masse, før kaffe ir romessens tilsettes.
3. Pisk en god stund med kjøkkenmaskin og du får en god og luftig krem
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!