Pærer syltet med kanel, stjerneanis og pepper i en myk sjokoladekake, det kan anbefales det.

Ingredienser

(Ca. 12 porsjoner)
Sjokoladekake:
180 g Bremykt Original
200 g sukker
100 g kokesjokolade
3 store egg
280 g hvetemel
2 ss kakao
2 dl melk
1 ½ ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
Bremykt til smøring av liten kakeform
Syltede karamell pærer:
6 små pærer
4 dl sukker
8 dl vann
2 stenger hel kanel
3 hele stjerneanis
½ ss blandet hel pepper

Fremgangsmåte

Karamell pærer:
Smelt sukker i en kjele på middels sterk varme til det er gyllent, tilsett vann og krydder. La det koke opp, skru ned varmen og la det småkoke ca. 2 minutter.
Skrell pærer og ta ut kjernehuset, la gjerne stilken sitte på. La pærene småkoke i laken 10-15 min til pærene så vidt er møre. Ta kjelen av varmen, la pærene bli kalde i laken. Legg over et bakepapir så pærene holder seg våte.
Sjokoladekake:
Forvarm stekeovnen til 180 °C.
Pisk Bremykt og sukker hvitt og luftig. Smelt sjokolade over vannbad på svak varme, avkjøl litt og tilsett. Visp eggene lett sammen og bland inn de tørre ingrediensene med melk.
Ha røra i en smurt form. Fordel pærene jevnt utover. Stekes på midterste rille ca. 45-50 minutter. Sjekk gjerne med en kakepinne. Det skal ikke sitte igjen deig.
Tips:
Bruk gjerne springform eller en stor brødform.