Deilig saftig sjokolade kake. Toppet med vaniljekrem og friske bær. En kake som lages på kort tid og blir like god hver gang. En vakker kake som alle vil ha oppskrift på:-)

Ingredienser

200 gr dronning sjokolade
4 egg
100 gr smør
3 dl sukker
1,5 dl hvetemel
1/2 ts salt
1 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
180 gr valnøtter
Vaniljekrem:
3 eggeplummer
1 vaniljestang
60 g sukker
4 dl helmelk
30 gr maisennamel
Jordbær
Bringebær
Blåbær
Litt melis til pynt

Fremgangsmåte

1) smelt smør og sjokolade i vannbad
2)bland egg og sukker og ha dette i sjokoladeblandingen
3)hvetemel,salt,bakepulver og vaniljesukker siktes i og røres glatt.
4) grovhakket valnøtter løftes i blandingen
5)stekes ved 180gr i 35 min
Vaniljekrem :
1)varm opp melk i en kjele
2)bland eggeplummer og maisennamel.
3)rør til alt er blandet
4)del og skrap en vaniljestang,ha den i melken som kokes opp
5)hell den varme melken i eggeblandingen og pisk hele tiden
6)hell alt tilbake i kjelen,sett den over varmen igjen og rør mens den tykner. NB! Skal ikke koke!
7)tas av platen,ta vaniljestangen ut og kremen helles i bolle og avkjøles.
Ta kakebunnen over på ett kakefat og bre over vaniljekrem (enten som den er eller 50/50 vaniljekrem og pisket kremfløte)
Del jordbær i 2 og legg utover hele kaken, legg utover bringebær og blåbær. Dryss litt melis over.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!