Bakte denne kaken til min svigermor i bursdagsgave. Den falt i smak både hos store og små! Det er en tre lags sjokoladekake med nutella, jordbær og kiwi, toppet med marshmellows fondant !

Ingredienser

Ingredienser kake:
10dl hvetemel
5 dl sukker
2 ts vaniljesukker
4 topper med bakekakao
1 ss natron
1 ts bakepulver
1 pk kulturmelk eller kefir
150g smør
1 pk jordbær
6 kiwi
Ingredienser til all pynt:
200g marshmellows
500g melis
2ss vann til fondanten, og litt ekstra for å fjerne maisenna melet.
2ss smør
1pk maisenna mel.
1/2 plate sjokolade for å skrive
Mat farger av ønsket valg.
Hjemmelaget MMF (marshmallowsfondant)
200 g marshmellows
2 ss vann
2 ss smør/matfett smeltet
500 g melis

Fremgangsmåte

Slik gjør du med kaken:
1. Smelt smøret først, og la det stå å avkjøle seg litt i mens du blander hvetemelet, sukkeret, vaniljesukkeret, kakaoen, natroen og bakepulveret i en stor bolle.
2. Tilsett litt av kefiren, etterfulgt av alt smøret mens du rører forsiktig. Ha i litt og litt mer kefir til du har brukt opp hele pakken og rør ut alle klumpene.
3. Nå alle klumpene er borte, heller du det i en langpanne 30x40 cm, eller i mange små som jeg gjorde.
4. Stekes midt i ovnen på 200°C i 45-50 min. Mine trengte bare 45, da de var mange små.
Framgangsmåte MMF:
1. Finn en stor bolle som du kan ha i mikron.
2. Ha vannet og marshmellowsen i bollen og sett den i mikron på 1,5-2 min til alt er puffet opp. (Du vil forstå hva puffet opp betyr når du gjør det.)
3. Ta bollen ut og ha i smøret/matfettet og eventuelt farge hvis du ønsker. Rør godt! Du vil forstå når du har rørt det godt nok.
4. Ha i melisen litt av gangen og rør godt. Jeg brukte mikseren så lenge den orker og dra, for å gjøre det lett for meg. Jeg måtte av og til stoppe opp å la blandingen få samle seg litt får jeg hadde i mer melis.
5. Da mikseren ikke klarte mer tok jeg resten av melisen og helte det oppi bollen og eltet det inn.
6. Så pakket jeg den inn i plast og satte den inn i kjøleskapet.
For å ha jordbærene og kiwiene ferskes mulig ventet jeg med å skjære de opp til dette tidspunktet. Jeg brukte en eggdeler for dele dem i skiver etter å ha fjernet skall og uønsket sider som blir for små.
Montering av kaken:
1. Tok det øverste laget å la det nederst. Smurte på nutella og kiwiskiver.
2. Tok det midterste laget å la nutella på det også, og jordbær.
3. Til sist tok jeg bunden og la på top for å få det flatest mulig, og satte det inn i kjøleskapet.
4. Mens kaken sto i kjøleskapet, kjevlet jeg ut lokket til kaken, og da jeg var ferdig tok jeg kaken ut og kledde den med fondant. Pynten var laget dagen før, og restene av den hvite fondanten farget jeg rosa, rullet ut og limte på kaken sammen med pynten. Jeg brukte spiselig lim, men hvis du ikke har det kan du ta litt av fondanten med samme farge og blande det ut med litt vann. Det skal bli en klissete masse, lignende av lim/gips.
5. Så smeltet jeg mørk sjokolade, og skrev Gratulerer på kaken.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!