Dette er en deilig sjokoladekake som garantert vil imponere i et hvert selskap.
Sjokoladekake:
Til denne kaken trengs det tre runde (20 cm) bunner.
5 egg
250 gram bremykt
250 gram kokesjokolade
250 gram hvetemel
300 gram sukker
2 ts vaniljesukker
½ ts bakepulver
½ ts natron
250 gram rømme
125 gram kakao
200 gram vann
Sjokoladekrem:
Siden denne kaken skal få en klar form og dekkes med marsipan er det viktig å ha en ganske fast krem.
300 gram bremykt
600-700 gram melis
2 ½ ts vaniljesukker
2 egg
400 gram melkesjokolade (eller mørkere om du vil)
2-3 pølser marsipan
Wilton gelefarger
Sjokoladekake:
1. Start med å pisk bremykt og sukker hvitt.
Deretter har du i eggene, ett og ett. Pisk godt mellom hvert egg som tilsettes.
2. I en kjele koker du opp vannet og har det over kakaoen. Tilsett deretter kokesjokoladen og la den smelte helt.
3. Bland deretter sammen alle ingrediensene til en røre/deig og fordel det på 3 bakepapirkledde runde 20 cm former og stek de midt i ovnen på 200 grader i ca 35 minutter. (Sjekk med kakenål om de er stekt i midten)
4. Hvis det ser ut som at kakene begynner å bli brent på midten før de er ferdigstekt kan man legge et bakepapir over for å forhindre dette.
5. Ta kakene ut av ovnen og la de avkjøles helt i formen.
Sjokoladekrem:
1. Først pisker du bremykt med 600 gram melis (Juster mengden for å få riktig konsistens) og vaniljesukker til det blir lyst.
2. Ha deretter i ett og ett egg og pisk godt.
3. Smelt sjokoladen over vannbad og avkjøl det litt. Når den ikke kjennes varm og ta i heller du det i smørblandingen og pisker det godt i ca 1 minutt. Blir kremen for løs kan du tilsette mer melis.
Montering:
1. Legg alle de avkjølte bunnene oppå hverandre og skjær ut en gresskar-fasong. Ha gjerne et bilde av et gresskar foran deg når du skjærer.
2. Legg bunnene på et passende kakefat. (Jeg kjevlet ut marsipan og hadde på et kakebrett som jeg deretter dekorerte for å se ut som planker)
3. Ta deretter av de øverste bunnene og smør sjokoladekrem på det nederste laget. Gjenta med neste lag.
4. Legg til slutt på det øverste laget og smør sjokoladekrem over hele, samtidig som du bevarer fasongen til gresskaret.
5. Farg 2 pølser med marsipan i en kraftig oransje farge. (Jeg bruker wilton sine gelefarger)
6. Ha mel på benken og kjevle ut en stor sirkel som dekker kaken.
7. Ha marsipanlokket over og form det inntil kaken med hendene. Skjær bort overflødig marsipan.
8. Mal gjerne litt på kaken med gelefarger blandet med litt vann for å gi gresskaret litt skygge.
9. Form deretter stammen og bladene i marsipan og dekorer på kaken. (Bruk gjerne den overflødige marsipanen farget med litt ekstra rødt f.eks til å lage høstlige blader og bær)
Nå er du klar til å imponere!
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!