Sykt god sjokolademoussekake med bløt og deilig Brownie bunn og søte moreller. Dette er en vinner på kakebordet og vil imponere gjestene dine :)

Ingredienser

Browniebunn:
4 egg
4 dl sukker
200 g Bremykt
2 dl hvetemel
2 dl kakao
1 ss vaniljeekstrakt
Sjokolademousse:
3 eggeplommer
3 eggehviter
3 ss sukker
23 0 g kokesjokolade
4 1/2 dl kremfløte
Morellfyll :
600 g moreller
Sjokoladborde:
100 g kokesjokolade
1-2 ts delfiafett

Fremgangsmåte

Sjokoladekake:
Smelt smøret og sett til side. Rør sammen egg og sukker. Ha i resten av ingrediensene og rør sammen.
Stek i to runde 24 cm former i 180 grader, ca 15 minutter. Kaken skal være seig, men fremdeles henge sammen- Avkjøl.
Sjokolademousse:
Smelt sjokoladen sammen med litt fløte, la den avkjøle mens resten lages.
Pisk eggehvitene helt stive og sett til side. Pisk eggedosis av eggeplommer og sukker. Pisk så fløten til krem. Bland forsiktig inn sjokoladen, eggedosisen og helt til slutt eggehvitene. Pass på at alt er godt blandet, men ikke rør for mye!
Morellfyll:
Sett til side ca 10 stk for dekor. Skyll resten av morellene og ta ut stenene. Mos de lett med en potetmoser. (for de som vil ha en kake for voksne, kan man tilsette 2 ss med likør)
Sjokoladebord:
Klipp ut et bakepapir slik at det passer akkurat rundt kakeformen. Smelt sjokoladen med delfiafettet og ha den i en sprøytepose med liten, rund tipp. (man kan også bruke en litt tykk plastpose som det klippes et lite hull i et hjørne). Lag flotte krusseduller på bakepapiret og la sjokoladen bli såpass stiv at den løsner seg fra arket.
Montering:
Legg den ene kakebunnen på et fat og sett springformen rundt. Ha på halvparten av morellene og halvparten av sjokolademoussen på første lag.
Ha så på neste lag med kake, moreller og sjokolademouse. La den stivne i kjøleskapet over natten (eller minimum 2 timer hvis du skal ha den samme dag.)
Ta bordene ut av kjøleskapet og sett de VELDIG FORSIKTIG rundt kaken, ta så forsikrig av papiret.
Pynt toppen med resten av morellene og litt sjokolade border. La kaken stå i kjøleskapet i 20 minutter før servering.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!