Eventyrlig sjokoladeterte med sprø bunn fylt med luftig mandelkrem og aromatisk frukt

Ingredienser

For bunn:
150 gr mel
30 g sukker
85 g Bremykt
1 ss. kakao pulver, toppet
2-3 spiseskjeer av isvann
***
100 g mørk sjokolade, ikke mer enn 60%
For mandelkrem:
80 g mandelmel
50 g melis
1 stort egg, romtemperatur, piskes lett
80 g Bremykt
1 ss. av mel
2 ss av kakao pulver
1 ss. av konjakk
vaniljefrø fra ½ vanilje stang, skrapes
For fyll:
3 pærer
700 ml vann
250 g sukker
300 g frossen bringebær
1 kanelpinne
1 vanilje stang, skrapes for frø, stangen brukes i sirupen
juice av en sitron
skall av en sitron

Fremgangsmåte

Fyll med pærer:
I kjelen, kok opp vann med sukker, krydder og bringebær.
Skrell pærene, del dem i to og fjern kjernehuset.
Legg pærene i kjelen med siruplaken, og pass på at de er helt dekket. Kok opp, senk varmen og la pærene småkoke til de er møre, etter ca 20-30 minuter (avhengig av hvor faste pærene er.). La pærene avkjøles i laken.
Bunn:
Bland sammen siktet mel og kakao, tilsett sukker og arbeid inn smøret til en smuldrete deig. Tilsett isvann og arbeid videre med deigen, prøv å samle deigen sammen i en bolle. Hvis deigen er for tørr, kan du legge til litt mer isvann. Gni deigen ut med håndflaten. Bruk den myke delen av håndflaten og ikke vær for hardhendt. Du skal ende opp med en finkornet konsistens på deigen.
Kna alt sammen til det er smidig og glatt.
Pakk deigen i plast og legg den i kjøleskapet minst 30 minutter.
Mens deigen hviler, lager du mandelkrem.
Mandelkrem:
Kjør Bremykt, melis og vaniljefrø sammen i en mixer og pisk til det er hvit og glatt. Forsett å blande og tilsett et egg, konjak og mandelmel. Sikt mel sammen med kakao pulver og tilsett i det piskede smøret de tørre ingrediensene. Sett kremen i kjøleskapet til du trenger den.
Varm opp ovnen til 180 ˚C.
Kjevle deigen tynt ut og tilpass den over en 23-25 cm stor terteform, smurt med Bremykt. Press bunnen jevnt utover bunnen, og litt opp langs kantene. Tilpass deigen til formen, og skjær vekk overflødig deig som går over kanten. Gjerne bruk terteformen med løs bunn.
Prikk tertebunnen med en gaffel, legg i et bakepapir og fyll på med tørre bønner.
Stek tertebunnen midt i ovnen i 15-20 minutter. Ta formen med terten ut, fjern bønner og bakepapiret de ligger på og stek bunnen videre i 10 minutter til. La den avkjøle litt.
Smelt sjokoladen i et vannbad, og ha den i de kalde tertebunnene. Fordel mandelfyllet over sjokoladen. Skjær pærene i tynne skiver og legg på fyllet, pynt med mandelflak og sett den på et stekebrett, stek den på 180 grader i 35-40 minutter midt i ovnen.
Bon appetit! :)

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!