Skikkelig god kombinasjon av sjokolade og karamell, som resulterer i en himmelsk og god sjokoladekake.

Ingredienser

Tertebunn:
225 gram mel
50 gram malte mandler
30 gram bakekakao
80 gram melis
125 gram smør Bremykt , romtemperert
1 ts vaniljeessens
3 eggeplomme
1 ss iskaldt vann
Salt karamelfyll:
330 gram sukker
125 ml vann
250 ml kremfløte
50 gram smør Bremykt
1/2 ss havsalt
Sjokoladeganache:
125 ml kremfløte
150 gram sjokolade
Bringebær og melis til pynt
Tørre erter, kikkerter eller lignende til steking av bunnen.

Fremgangsmåte

Stat med tertebunnen. Bland sammen mel, mandler , kakao og meis i en bakebolle.
Arbeid inn smøret til en smuldrete deig. Tilsett eggeplomme og vaniljeessens, og arbeid videre med deigen. Ha i vann tilslutt, og samle deigen. La den hvile i kjøleskap med plastfolie over i ca. 1 time.
Sett ovnen på 180 grader.
Pensle med smør på innsiden av en springform på 20 cm. i diameter.
Press tertebunnen jevnt utover bunnen, og litt opp langs kantene.
Legg et bakepapir over og fyll på med tørre erter .
Stek i 15-20 minutter.
Ta kaken ut, fjern ertene og bakepapiret de ligger på.
Stek bunnen videre i 10 minutter til.
Ha sukkeret i en liten gryte, og hell over vannet. Ikke rør!
Sett på medium til høy varme, og la sukkeret smelte. Når det har fått en dyp gyllen farge tas gryten av platen umiddelbart.
Hell fløten i, og la det småkoke under omrøring i et par minutter.
Rør så inn smør og salt, og sett til side.
Hell karamellblandingen over tertebunnen. Sett i kjøleskap minst i 2 timer.
Sjokoladeganachen:
Kok opp fløten, rør inn sjokoladen.
Avkjøl litt og hell over karamellfyllet.
La det avkjøle og sett kaken i kjøleskap i 2 timer til.
Pynt med bringebær og melis .

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!