En supersaftig sjokoladekake i langpanne, kjapp å lage, himmelsk god og som passer til de fleste anledninger, det er kjekt å ha på repertoaret det.

Ingredienser

Oppskriften passer til en standard langpanne på ca. 38 x 43 cm.
Ingredienser:
170 g Bremykt Original
7 ½ dl kefir
10 dl hvetemel
6 dl sukker
1 ss natron
7 ss O`boy eller Nesquik
Sjokoladeglasur:
100 g Bremykt Original
100 g mørk kokesjokolade
3 ts vaniljesukker
8 ss sterk kaffe
Ca. 450 g melis
Pynt:
100 g hvit sjokolade, romtemperert
Litt Bremykt til smøring av langpanne

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 200 °C.
Smelt Bremykt, avkjøl og bland med kefir. Sikt i hvetemel, tilsett resten av ingrediensene, rør godt sammen. Hell røra i en smurt langpanne, bre utover.
Stek sjokoladekaka på nederste rille, 25-30 minutter. Avkjøl.
Sjokoladeglasur:
Smelt Bremykt og sjokolade sammen på svak varme. Rør inn vaniljesukker og halvparten av melisen. Spe med kaffe til en jevn og glatt masse. Tilsett litt og litt melis til glasuren er glatt og litt tykk. Bre glasuren over kaka.
Pynt:
Bruk en ostehøvel og lag tynne flak av hvit sjokolade. Dryss over kaka.
Tips:
Bruk gjerne andre typer pynt som kokosmasse, kakestrøssel eller mandelflan.
En kakepinne (evt. strikkepinne eller trespyd) er kjekt å ha på lur, da kan du enkelt sjekke om baksten er ferdig. Stikk pinnen i midten av kaka, ta opp i igjen. Hvis det sitter kakerøre igjen, må kaka steke litt lengre. Når pinnen er tørr er kaka ferdigstekt.
Hvis man ønsker en litt høyere kake kan man bruke en litt mindre form. For eksempel 32 x 40 cm.