Saftig sjokoladekake med syrlig bringebærmousse og et hint av chili

Ingredienser

Sjokoladekake
5 egg
250 g Bremykt steke og bake
250 gram sjokolade med chili
3 ts vaniljeessens
240 gram mel
0,75 dl kaffe
315 gram brunt sukker
1,5 ts bakepulver
1,5 ts natron
250 gram rømme
Bringebærmousse
350 gram bringebær
80 gram sukker
4 gelatinplater
3,75 dl kremfløte
3 ss sitronsaft
Sjokoladefrosting
500 Bremykt steke og bake
400 gram melis
360 gram melkesjokolade
50 gram 100% kakaopulver
200 gram kremost
1ts. Stironsaft
1 ts vaniljeessens
Montering
100 gram bringebær

Fremgangsmåte

1. Ha brunt sukker, mel, natron, bakepulver i en kjøkkenmaskin, og bland dette godt.
2. Smelt smør, når smøret er smeltet, tilsetter du sjokolade, kaffe og vaniljeessens.
3. Bland sammen egg og rømme, og rør dette godt sammen.
4. Bland sjokoladeblandingen i eggeblandingen, og rør godt.
5. Hell sjokolade eggeblandingen i kjøkkenmaskinen sammen med melet og sukkeret.
6. Bland dette godt sammen med en grind/k-spade, og miks i et par min.
7. Fordel røren i tre springformer på 20 cm, det skal være ca. 500 gram i hver. Du trenger ikke steke alle på en gang dersom du ikke har tre former, det går helt fint å steke en bunn av gangen. Stek dem på 200 grader i ca. 30 minutter.
Bringebærmousse
1. Legg gelantinplatene i kaldt vann i ca. 10 minutter.
2.Lag bringebærpure, dette gjør du ved å ha bringebær og sukker i en blender, og kjør dette i et par min.
3. Ta blandingen gjennom en sil for å få bort frøene fra bringebærene.
4. Pisk fløte til krem, men ikke pisk for mye.
5. Kok opp 1/3 av bringebærpureen, når det koker setter du det til side. Resten av bringebærpureen tilsetter du i kremen. Klem ut vannet av gelantinplatene, det er veldig viktig at du får bort alt vannet. Tilsett gelantinen i den kokte bringebærpureen og rør til det løser seg opp. La blandingen avkjøle seg helt til den er kald, før du blander den med kremen. La mouseen avkjøle seg i kjøleskapet i ca. 1,5-2 timer, da bør den ha stivnet.
Sjokoladefrosting
1. Bland smør, melis, sitronsaft og vaniljeessens i en kjøkkenmaskin. Rør det dette er helt hvitt. Dette kan ta ca. 6 minutter.
2. Smelt sjokolade over vannbad.
3. Bland i kakao og smeltet sjokolade i smørblandingen. Miks til det er godt blandet.
4. Tilsett kremost og pisk til alt er godt blandet. Ikke pisk for mye, da skiller frostingen seg .
Montering
1.Legg en bunn på et kakefat, og legg på et godt lag med bringebærmousse og legg på halvparten av bringebærene. Legg så på enda en bunn, ta så på bringebær mousse og legg på resten av bringebærene, legg så på siste bunn.
2.Jeg valgte å lage roseswirls på min kake. Til det brukte jeg en wilton 1 M tip for å lage rosene. Start med å lage roser nederst, så går du rundt hele kaken. Så går du rundt kaken igjen, ovenfor den første raden, gjør dette til du kommer til toppen, lag også roser på toppen av kaken.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!