Den saftigste og fyldigste sjokoladekaken du kan tenke deg. Hver bit smelter på tungen og det er umulig å stoppe når du først har fått en liten smak.

Ingredienser

Kake:
220g mel
300g sukker
2ss kakao
1,5 ts natron
2 egg
1 dl sterk kaffe
125g Bremykt Steke & Bake
150g sjokolade
3,5 dl kulturmelk
Sjokoladekrem:
110g Bremykt Steke & Bake
110g mørk sjokolade
500g melis
60g kakao
1 ts vanilje
1 egg
1 dl sterk kaffe
0,5dl kremfløte
Evt litt pisket krem og jordbær til pynt på toppen

Fremgangsmåte

Bland alt det tørre. Smelt smøret i en kjele, tilsett sjokoladen og rør til all sjokoladen er smeltet og godt blandet med smøret. Tilsett kaffe, kulturmelk og sammenvispede egg i det tørre. Rør godt. Tilsett så sjokoladesmøret og bland godt. Røren vil være veldig flytende men det er slik den skal være.
Jeg valgte å dele kakerøren i 2, og steke kaken i 2 omganger. Det gjorde jeg fordi det er ganske vanskelig å dele en såpass myk kakebunn i mange lag. Jeg stekte halve røren i en 8inch/20 cm stor form, avkjølte kaken litt, tok den ut av formen og stekte deretter den andre halvdelen av kakerøren. Hvis du ikke har tid til dette, evt hvis du bare ønsker ett lag fyll i kaken din, kan du fint steke hele kakerøren på en gang, beregn da noe lengre steketid.
Stekes midt i ovnen på 180 grader i 45 minutter.
Som vanlig når jeg steker en sjokoladebunn så la jeg våte, kalde kjøkkenhåndklær rundt kakeformen de første 30 minutter for å få en jevnere steking. Dette forhindrer en tørr skorpe på kaken samtidig som du slipper en ‘vulkantopp’ på midten av kaken.
Avkjøl kaken på rist.
Sjokoladekrem:
Visp smøret luftig og smidig. Tilsett 150g av melisen og visp til lyst og luftig. Bland resten av melisen med vanilje og kakao. Bland egg, kaffe og kremfløte. Tilsett det tørre og det flytende vekselsvis i smøret mens du rører mellom hver gang. Bland godt.
Montering:
Del hver kakebunn i 2. Fordel et godt lag sjokoladekrem mellom hvert lag og rundt kaken. For å få en rett og fin kant rundt kaken kan du benytte en skrape eller spatula som du drar jevnt rundt kaken.
Denne kaken er holdbar i kjøleskapet opp til en uke. Server kaken romtemperert for den ultimate smaksopplevelsen :D

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!