Faktisk verdens beste sjokoladekake. Jeg har bakt sikkert 8-10 forskjellige sjokoladekaker gjennom årene, og denne skiller seg totalt ut fra alle andre, med sin saftige konsistens og utrolig gode smak.

Ingredienser

Kake:
2 dl melk
3-4 sp kakao
100 g sukker
100 gr smør
100 g sukker (se under)
200 gr mel
1 sp vaniljesukker
2 ts bakepulver
2 egg
Glasur:
100 gr smør
1/2 plate kokesjokolade
30 gr melis
1 egg
2 dråper rom essens

Fremgangsmåte

Kake:
1. Bland sammen melk, kakao, sukker og smør
2. Kok opp denne blandingen og la den avkjøle
3. Bland sammen sukker, mel, vaniljesukker, bakepulver i en bolle
4. Hell oppi blandingen av melk, kakao, sukker og margarin du kokte opp tidligere + 1 egg
5. Rør rundt og deretter bland inn det siste egget
Kaken stekes på 175 grader i ca 30 min. Sjekk etter 25 min med en fyrstikk eller lignende om kaka er ferdig.
Fyll:
1. Varm opp smør og kokesjokolade til det blir flytende (ikke for høy varme, rør hele tiden så sjokoladen ikke brenner seg)
2. Bland sammen den flytende kokesjokoladen/smørret med Melis
3. Ha opp i 1 egg og romdråpene
4. Bland godt sammen
Om fyllet er for flytende kan du ha oppi litt mer melis
Smør fyllet på kaken 4-5 min etter kaken er tatt ut av ovnen.
PS: Bør spises mens kaken ennå er varm. Nydelig!!!!

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!