Bremykt Logo

Deilig sjokoladekake fylt med Smilglasur og Smilkrem. En deilig og mektig kake med en perfekt blanding av sjokolade og karamell.

Ingredienser

Sjokoladekake:
Lag to av denne.
3 egg
4 dl sukker
5 dl hvetemel
1.5 ts vaniljesukker
3 ts bakepulver
4 ss bakekakao
300 g smelta Bremyk steke og bake
1 dl melk
Smilglasur:
4 pk Smil
1 dl kremfløte
Smilkrem:
5 dl kremfløte
4 pk smil

Fremgangsmåte

Smilkrem:
Lag Smilfløte dagen før.
1. Kok opp fløte
2. Ta kjelen av platen og rør inn smilen.
3. Settes i kjøleskap til dagen etter.
Sjokoladekake:
1. Pisk egg og sukker til eggedosis
2. Sikt i det tørre og rør i vekselsvis med melk og smeltet smør
3. Hell røren i en smurt form på 22cm
4. Stekes ved 180 grader i 30-40 minutter.
5. Avkjøl kaken
Smilglasur:
1. Kok opp fløte
2. Ha i Smil, rør til sjokoladen har smeltet
3. Avkjøl, men ikke la den bli helt kald.
Sette sammen:
1. Pisk smilfløten til krem.
2. Del sjokoladekaken i 3 lag.
3. Legg en bunn på fatet, smør på et tynt lag glasur og et lag krem.
4. Legg på neste bunn, smør på et tynt lag glasur og et lag krem.
5. Legg på den siste bunnen og smør glasur rundt kaken.
6. Dekorer med fondant.
Gjenta dette med den andre kaken, men denne kan med fordel skjæres mindre så man får ulike str. når de skal settes sammen.
Sett de ferdig dekorerte kakene oppå hverandre.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!