La deg inspirere av den deilige sjokoladeklassikeren troika og lag en kake som minner om den fløyelsmyke godbiten. Vår kake har en saftig marsipanbunn, mørk sjokolademousse, deilig bringebærgele og tilslutt ett tynt sprøtt lag med sjokolade.

Ingredienser

(12- 16 porsjoner)
Marsipanbunn:
220 g Bremykt original, romtemperert
300 g marsipan, av god kvalitet
150 g sukker
3 store egg
40 g hvetemel
150 g mandler, finmalte
1 ts vaniljesukker
Mørk sjokolademousse:
200 g mørk kokesjokolade
3 blad gelatin
3 eggeplommer
3 dl fløte
1 ss sukker
Gele:
1 pk bringebærgele
3 dl vann
Sjokoladetrekk:
150 g kokesjokolade, mørk
25 g Delfiafett
Kle en liten langpanne med bakepapir (ca. 20 x 30 cm) Forvarm stekeovnen til 170 ˚C.

Fremgangsmåte

Marsipanbunn:
Ha marsipan og sukker i en bakebolle, elt godt sammen til en jevn masse (bruk en K-spade eller lignede). Tilsett ett og ett egg, bland godt sammen mellom hver gang. Bytt til visp, tilsett litt og litt Bremykt og vend tilslutt inn hvetemel, mandler og vaniljesukker. Fordel deigen i langpanna og stek på midterste rille ca. 25-30 min. Avkjøl i forma. Ta ut bunnen ut, vask forma og kle den med plastfilm. Legg bunnen tilbake.
Mørk sjokolademousse:
Del sjokoladen i mindre biter, ha den i en ildfast bolle og smelt over vannbad på svak varme. Tilbered gelatin etter anvisning. Ha eggeplommer, sukker og 1 dl fløte i en liten kjele. La det få et raskt oppkok, rør hele tiden, så det ikke klumper seg. Ta vekk fra varmen, rør inn den smeltede sjokoladen og gelatinplater (klem av vannet og ha rett i den varme massen). Rør godt sammen og avkjøl til det er lunt. Pisk resten av fløten stiv og bland sammen med sjokolademassen. Hell sjokolademoussen over marsipanbunnen, dunk forsiktig på forma slik at alle luftbobler blir borte, sett kjølig minst 4 timer.
Gele:
Lag gele etter anvisningen på pakken, men med 3 dl vann. Avkjøl til den er kald og så vidt begynner å stivne, hell over den stive sjokolademoussen og sett kjølig 3-4 timer.
Sjokoladetrekk:
Smelt sjokolade og delfiafett i en ildfast bolle over vannbad på svak varme. Rør godt sammen, avkjøl til det er lunt.
Ta kaka ut av forma, ta av plastfilmen og legg den på rist. Fordel lun sjokoladeglasur over, avkjøl og sett på serveringsfat.
Tips:
Bruk gjerne en foodprosessor til å knuse mandlene til det er en helt fin masse.
For å få ekstra pene stykker hold knivbladet du skal skjære kaka med under kokende vann, tørk av og la kniven gli gjennom kaka. Gjenta.