En deilig kake fylt med herlig karamell og med en fantastisk glasur.

Ingredienser

Bunn:
17 bixitkjeks
75 g smør
Maldon havsalt (saltflak)
Karamell:
27 smørbukk-karameller
1 ss kremfløte
Sjokoladeglasur:
3 plater lys kokesjokolade
1,5 dl kremfløte
Pynt:
Hakkede peanøtter
Ferske bringebær

Fremgangsmåte

Bunn:
1. Knus bixitkjeksene og smelt smøret.
2. Bland sammen kjeks og smeltet smør. Fordel i en 30 cm rund form. Strø over havsalt.
3. Stekes på 175 grader i 10 minutter.
Karamell:
1. Varm kremfløten.
2. Smelt karamellen sammen med fløten. Rør godt, pass på så det ikke svir seg.
3. Fordel karamellen på den stekte, avkjølte kjeksbunnen.
Sjokoladeglasur:
1. Hakk sjokoladen i små biter.
2. Varm kremfløten til kokepunktet. Hell sjokoladebitene oppi fløten. Rør godt.
3. Hell den ferdige glasuren over karamellen på kaken.
Pynt:
1. Hakk peanøtter.
2. Dekorer kaken med nøtter og bringebær.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!