Fantastisk kakebunn, holder seg saftig i dagesvis og en superpopulære kakebunn blandt barn i bursdager og overrasker bestemødre som i årrekke sverger til sukkerbrød og krem kake. God å jobbe med både som sjokoladekremdekke og som base for marsipan.
Vaniljekakebunn
113 gram smør
450 gram sukker
437 gram hvetemel
3.3 dl ISKALDT vann
4 stivpiskede eggehviter
1/2 ts vanilje ekstrakt
1 ts salt
3 ts bakepulver
Sjokoladekrem
200 gram smør - romtemperert
Ca 500 gram melis
2 ts vaniljesukker
2 egg - romtemperert
2-4 ss kakao
1. Sett stekeovn på 175 grader
2. Bruk springform ca 24 cm diameter / smøres
3. Miks smør og sukker hvitt
4. Ha i vanilje ekstrakt
5. Bland sammen mel/bakepulver/salt i egen bolle
6. Stivpisk eggehvitene i en ren bolle
7. Bland så sammen litt av det iskalde vannet + melblanding litt om litt oppi smør/sukker/vanilje ekstrakt blandingen med mikser på lav hastighet.
8. Vend forsiktig inn stivpiskede eggehviter.
9. Ønskes farge på bunnen kan man ha røren over i forskjellige boller og tilsett ønsket farge, eller ha den naturell.
Stekes i ca 30 min i midten av ovnen
Dekk evnt til toppen med bakepapir om stoltest krever lenger steketid.
Fremgangsmåte på krem
Rør smøret luftig
Sikt inn mesteparten av det tørre
Tilsett 1 egg om gangen på medium hastighet
Sikt inn resten av melis til ønsket konsistens
Del kaken i ønsket mange lag. Fylkes evnt med litt melk. Sprøyt sjokoladekrem mellom lagene og utenpå. Kaken er og så fin å evnt legge marsipanlokk på om ønskelig....ellers bruker man sprøytepose til ønsket utseende.
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!