Rask, enkel å lage og spise opp - og ikke minst smaker godt, - en sikker vinner!
4 egg
2 dl. sukker
200 gr. Bremykt smør
200 gr. mørk kokesjokolade
2 1/2 dl. hvetemel
2 ts. bakepulver
2 ts. vaniljesukker
(1 dl. grovhakkede valnøtter - kan sløyfes)
Pisk egg og sukker til luftig eggedosis, men du smelter sjokolade og smør sammen.
Rør inn den smeltede sjokolade/smørsausen i røren før du blander i de tørre ingrediensene. Kle bunnen på en 24.cm kakefom med bakepapir og smør kantene. Ha deretter røren i formen - stek kaken i 10-12 minutter ved 200 grader på varmluft.. Viktig at den ikke stekes for mye - den skal være skjelvene når den tas ut. Avkjøles. Kan oppevares i kjøleskapet til den skal nytes. Strø over melis, og pynkt gjerne med pikekyss eller makroner i glade farger sammen med litt friske bær. Kan også serveres med en bringebær eller jordbær coulis - og en kopp espresso!
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!