Sjokoladekaka som alle elsker, både barn og voksne! Det er en saftig og god kake med ren sjokoladesmak! Enkel og lage er den også!

Ingredienser

Kake: (langpanne)
4 egg
6 dl sukker
300 g smør
9 dl mel
4 ts bakepulver
4 ts vaniljesukker
2 ss kakao
3 dl melk
Glassur:
12 ss smør
12 ss sterk kaffe
4 ss kakao
2 ts vaniljesukker
Melis

Fremgangsmåte

1. Visp egg og sukker til eggedosis
2. Bland og sikt mel, bakepulver, vaniljesukker og kakao.
3. Tilsett melblandingen vekselvis med melken under omrøring.
4. Smelt og tilsett smør, og bland godt sammen.
5. Stekes først nederst i ovnen i 10 min på 100 grader, deretter midt i ovnen på 200 grader i 15 min.
6. Avkjøl kaken før du lager glassur.
7. Smelt smør og tilsett kaffe.
8. Rør inn kakao og vaniljesukker.
9. Ha i melis til ønsket konsistens.
10. Smør på glassur og pynt kaken som du ønsker selv. På bildet her er den delt i to og pyntet som en skattekiste til pirat party.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!