Kake fyllt med sjokolade mousse, deilig nøttebund, med en glanfull topping

Ingredienser

Mandelbunn:
200g eggehvite
120g sukker
120g melis
2ts vaniljesukker
110g malte mandler
60g mel
Sjokolademousse:
4 eggeplommer
1dl sirup (60g sukker og 40g vann)
210g mørk sjokolade
420g kremfløte
2st vaniljesukker
Kakao glasur:
150g vann
250g sukker
100g kakao
150g fløte
15g gelatin

Fremgangsmåte

Mandelbunn:
Pisk marengs av eggehviten og sukkeret.
Vend forsiktig inn mel, melis og de malte mandlene. Smør en for, 18cm i diameter, og ha i røren. Strø gjerne hele nøtter over bunnen. Stek kaken ved 180°i ca 10 minutter.
Sjokolademousse:
Lag først en sirup ved å koke 60g sukker og 40g vann i en kjele. Ha eggeplommene i en bolle, hell den varme sirupen i en tynn stråle ned i bollen mens du pisker, bruk elektrisk pisker. Pisk til en luftig eggedosis.
Smelt sjokoladen i vannbad, og varm den til 70°. Ha litt av eggedosisen i sjokoladen og rør godt. Deretter has alt tilbake i eggedosisen. Tilsett til slutt kremen og bland godt sammen. Legg den avkjølte nøttebunnen i en ren form, 22cm, hell over sjokolademousseen, frys kaken ( gjerne over natten).
Kakaoglasur:
Legg gelatin platene i et kaldt vannbad. Kok opp alle ingrediensene i en kjele, kok dette i 3-4 min. Klem vannet ut av gelatin platene og ha den i glasuren.
Ta kaken ut av formen, plasser den på en rist over vasken, hell over glasuren ( pass på at glasuren er lunket, ellers vil kaken smelte) og bruk en palett eller stekespade til å jevne den over kaken.
Pynt gjerne med brentemandler :)

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!