Denne sjokoladekaken er så saftig og god at den fint holder på benken i over en uke. Ikke at det er nødvendig, for den blir veldig fort borte :-)
4 store egg
500 gram sukker
6 dl kefir
250 gram smeltet Bremykt
450 gram hvetemel
3 ts natron
2 ts vaniljesukker
6 ss kakaopulver
Glasur:
200 gram Bremykt
500 gram melis
2 ss kakao
1 egg
2 ss pulverkaffe, løst opp i 1 spiseskje varmt vann
2 ts vaniljesukker
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Ha i kefir og smeltet smør vekselsvis i eggedosisen.
Bland så i alle de tørre ingrediensene. Disse siktes inn.
Bland godt sammen og stek midt i ovenen i en langpanne i 20 minutter på 200 grader.
Nydelig kake, både med og uten glasur.
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!