Sylte er et pålegg som hører julen til. Server det sammen med hjemmelaget rødbetsalat på et godt stykke landbrød, så kan du kjenne den gode julestemningen komme snikende.
Et smørbrød med wow-faktor er ikke å forakte. Det stemmer i hvert fall for denne herligheten med landbrød stekt i Bremykt, toppet med fantastisk julepålegg.
Lag hjemmelaget rødbetsalat på 1-2-3, så er du straks i mål med et deilig julesmørbrød.
Ingrediensene gir 4 porsjoner.
Ingredienser:
Smørbrød:
4 skiver landbrød
200 g sylte
5 ss Bremykt
Salt og pepper etter smak
Frisk oregano
Rødbetsalat:
200 g syltede rødbeter
1 stk rødt eple
0,5 stk liten rødløk
0,5 dl majones
0,5 dl gresk yoghurt
1 klype salt
0,5 ts sukker
Fremgangsmåte:
Kutt rødbeter og eple, og finhakk løken. Bland sammen i en bolle med majones, yoghurt og smak til med salt og sukker.
Smelt smør i en stekepanne på middels varme. Legg brødskivene i og stek på begge sider til de blir gylne. Tilsett gjerne mer Bremykt hvis det trengs.
Fordel rødbetsalat, sylte og frisk oregano på skivene og server.
Hva med å lage ditt eget brød? Vi foreslår Brioche – En klassiker som passer ypperlig som grunnmur i ethvert smørbrød.
Og som et ekstra tilskudd til matbordet foreslår vi en ny vri på Bruschetta, der tomatene er byttet ut med røkelaks. Det er virkelig snadder!