Matentusiast Finn-Erik og Charlie viser hvordan du enkelt kan imponere familien eller gjestene med et herlig biffmåltid.
I serien «Ren matglede» lager de mat som er basert på gode og relativt enkle råvarer. Duoen viser hvor enkelt det kan være å lage ren mat, og denne gangen er det biffsandwich som står på menyen.
– Når du skal steke biffen, så må du ha masse, masse Bremykt oppi, påpeker Finn-Erik.
– Altså, masse, masse, bekrefter Charlie, og putter tre store klumper i stekepanna.
Denne oppskriften har masse smak, og er umulig å ikke like!
(Ingrediensene gir 4 porsjoner)
200 gram x 4 ytrefilet/indrefilet av okse
1 lyst surdeigsbrød eller landbrød
2 ss Bremykt
2 gul løk
1 rødløk
1 rød chili
1 grønn chili
Flaksalt
Pepper
Urter som bladpersille, basilikum og/eller mynte
Evt. salat som ruccola
1 moden mango
1/2 sitron
3-4 ss Seterrømme
1 ss lønnesirup eller flytende honning
Start med å karamellisere løk.
Skjær løken i halvmånestrimler.
Ha Bremykt i en panne, og ha i løken og en klype flaksalt. Stek på medium-lav varme, rør av og til. Løken vil etter hvert få en fin, gyllen farge. Dette tar cirka 15 min.
Mangokrem:
Skrell og rens mangoen og kutt i grove biter. Ha i en blender/hurtigmikser. Ha på rømme, saften av en halv sitron og lønnesirup. Kjør glatt.
Stek en stor god skive av lyst brød i Bremykt. Stek på medium varme til den er gyllen på begge sider.
Hvis du ikke får tak i et stort brød, kan du skjære skivene på skrå for å få større skiver.
Finsnitt rødløk.
Krydre biffen med salt og pepper og stek slik du ønsker den i Bremykt. La den hvile 5 minutter før du skjærer den i tynne skiver.
Anrett med gyllen brødskive, mangokrem, urter/salat, karamellisert løk, rødløk, biff og finsnittet chili. Topp med flaksalt.
Som medlem av Bakeklubben får du inspirasjon rett i innboksen!
Bakeklubbens nyhetsbrev gir deg spennende oppskrifter, smarte baketips og invitasjon til å delta i konkurranser med flotte premier.