Bremykt Logo

Matentusiast Finn-Erik og Charlie viser hvordan du enkelt kan imponere familien eller gjestene med et herlig biffmåltid.

I serien «Ren matglede» lager de mat som er basert på gode og relativt enkle råvarer. Duoen viser hvor enkelt det kan være å lage ren mat, og denne gangen er det biffsandwich som står på menyen.

Det enkleste bifftrikset

– Når du skal steke biffen, så må du ha masse, masse Bremykt oppi, påpeker Finn-Erik.

– Altså, masse, masse, spør Charlie, og putter tre store klumper i stekepanna.

Biffsandwich med karamellisert løk og mangokrem

Hvor mye Bremykt som skal til for å få en saftig biff, kan du lære om her.

Ingredienser:

(Ingrediensene gir 4 porsjoner)

200 gram x 4 ytrefilet/indrefilet av okse

1 lyst surdeigsbrød eller landbrød

2 ss Bremykt

2 gul løk

1 rødløk

1 rød chili

1 grønn chili

Flaksalt

Pepper

Urter som bladpersille, basilikum og/eller mynte

Evt. salat som ruccola

Mangokrem:

1 moden mango

1/2 sitron

3-4 ss Seterrømme

1 ss lønnesirup eller flytende honning

Fremgangsmåte:

Start med å karamellisere løk.

Skjær løken i halvmånestrimler.

Ha Bremykt i en panne, og ha i løken og en klype flaksalt. Stek på medium-lav varme, rør av og til. Løken vil etter hvert få en fin, gyllen farge. Dette tar cirka 15 min.

Mangokrem:

Skrell og rens mangoen og kutt i grove biter. Ha i en blender/hurtigmikser. Ha på rømme, saften av en halv sitron og lønnesirup. Kjør glatt.

Stek en stor god skive av lyst brød i Bremykt. Stek på medium varme til den er gyllen på begge sider.

Hvis du ikke får tak i et stort brød, kan du skjære skivene på skrå for å få større skiver.

Finsnitt rødløk.

Krydre biffen med salt og pepper og stek slik du ønsker den i Bremykt. La den hvile 5 minutter før du skjærer den i tynne skiver.

Anrett med gyllen brødskive, mangokrem, urter/salat, karamellisert løk, rødløk, biff og finsnittet chili. Topp med flaksalt.

Vil du bli med i bakeklubben?

Som medlem av Bakeklubben får du inspirasjon rett i innboksen!

Bakeklubbens nyhetsbrev gir deg spennende oppskrifter, smarte baketips og invitasjon til å delta i konkurranser med flotte premier.