En smakfull og hjemmelaget middag med rene rĂĄvarer. Det kan du sette pĂĄ bordet pĂĄ en knapp halvtime med denne oppskriften.
I serien «Ren matglede» viser matentusiast og regissør Finn-Erik Rognan, sammen med Charlie (10), hvordan du enkelt kan lage ren mat – med en ny utfordring i hver episode.
Denne gangen kan du lære hvordan du får en deilig middag til hele familien på kun 30 minutter.
Finn-Erik og Charlie har fokus på ren mat, altså mat som er basert på gode og relativt enkle råvarer. Duoen viser i denne episoden hvor raskt og enkelt du kan lage «Pannestekt kveite med sennepssaus og delikatessepoteter».
– Det lukter kjempegodt, sier Charlie (10), og påpeker at nå har Finn-Erik kun tre minutter på seg til å lage ferdig middagsretten. Klokka tikker raskt mot en halvtime, men de kommer i mål. Bare se her:
Sliter du med å få de minste i familien til å spise fisk? Denne retten gikk i alle fall ned på høykant hos vårt testpanel. Og den er rask å lage!
(Ingrediensene gir 4 porsjoner)Â
800 gram kveitefilet, uten skinnÂ
7-800 gram delikatessepoteter / smĂĄ kokefasteÂ
1 beger SeterrømmeÂ
2 ts dijonsennepÂ
1 ts flaksaltÂ
100 gram fersk spinatÂ
BremyktÂ
OlivenoljeÂ
Sort pepperÂ
Vask potetene og legg dem hele pĂĄ et steikebrett. Ha pĂĄ olivenolje, og et par gode klyper flaksalt. Stek i ovnen med varmluft pĂĄ 200 grader i 15-20 minutter.
Ha Seterrømme i en liten kasserolle, ha pĂĄ dijonsennep og en liten klype flaksalt. Kok opp, rør lett.Â
Kok opp 2 dl vann og en klype salt i en kasserolle med lokk. Ha i all spinaten og legg lokket pĂĄ. Damp i 2 minutter, sil av vannet.Â
Krydre fiskestykkene rikelig med sort pepper og flaksalt pĂĄ begge sider. Ha Bremykt i en varm panne, bruk medium-høy varme. Stek fiskestykkene i cirka 2 minutter, til de har fĂĄtt en fin og gyllen stekeskorpe. Vend og stek cirka 45 sekunder pĂĄ den andre siden. Legg fiskestykkene over pĂĄ et fat slik at de fĂĄr hvile og ikke ettersteker i pannen.Â
Anrett med delikatessepoteter og fisk oppĂĄ. Hell saus rundt og ha noen spinatblader pĂĄ toppen av sausen, rundt tallerkenen. Og, voilĂ - hele familien har et herlig fiskemĂĄltid!Â
Som medlem av Bakeklubben fĂĄr du inspirasjon rett i innboksen!
Bakeklubbens nyhetsbrev gir deg spennende oppskrifter, smarte baketips og invitasjon til ĂĄ delta i konkurranser med flotte premier.