En smakfull og hjemmelaget middag med rene råvarer. Det kan du sette på bordet på en knapp halvtime med denne oppskriften.
I serien «Ren matglede» viser matentusiast og regissør Finn-Erik Rognan, sammen med Charlie (10), hvordan du enkelt kan lage ren mat – med en ny utfordring i hver episode.
Denne gangen kan du lære hvordan du får en deilig middag til hele familien på kun 30 minutter.
Finn-Erik og Charlie har fokus på ren mat, altså mat som er basert på gode og relativt enkle råvarer. Duoen viser i denne episoden hvor raskt og enkelt du kan lage «Pannestekt kveite med sennepssaus og delikatessepoteter».
– Det lukter kjempegodt, sier Charlie (10), og påpeker at nå har Finn-Erik kun tre minutter på seg til å lage ferdig middagsretten. Klokka tikker raskt mot en halvtime, men de kommer i mål. Bare se her:
Sliter du med å få de minste i familien til å spise fisk? Denne retten gikk i alle fall ned på høykant hos vårt testpanel. Og den er rask å lage!
(Ingrediensene gir 4 porsjoner)Â
800 gram kveitefilet, uten skinnÂ
7-800 gram delikatessepoteter / smÃ¥ kokefasteÂ
1 beger SeterrømmeÂ
2 ts dijonsennepÂ
1 ts flaksaltÂ
100 gram fersk spinatÂ
BremyktÂ
OlivenoljeÂ
Sort pepperÂ
Vask potetene og legg dem hele på et steikebrett. Ha på olivenolje, og et par gode klyper flaksalt. Stek i ovnen med varmluft på 200 grader i 15-20 minutter.
Ha Seterrømme i en liten kasserolle, ha pÃ¥ dijonsennep og en liten klype flaksalt. Kok opp, rør lett.Â
Kok opp 2 dl vann og en klype salt i en kasserolle med lokk. Ha i all spinaten og legg lokket pÃ¥. Damp i 2 minutter, sil av vannet.Â
Krydre fiskestykkene rikelig med sort pepper og flaksalt pÃ¥ begge sider. Ha Bremykt i en varm panne, bruk medium-høy varme. Stek fiskestykkene i cirka 2 minutter, til de har fÃ¥tt en fin og gyllen stekeskorpe. Vend og stek cirka 45 sekunder pÃ¥ den andre siden. Legg fiskestykkene over pÃ¥ et fat slik at de fÃ¥r hvile og ikke ettersteker i pannen.Â
Anrett med delikatessepoteter og fisk oppÃ¥. Hell saus rundt og ha noen spinatblader pÃ¥ toppen av sausen, rundt tallerkenen. Og, voilà - hele familien har et herlig fiskemÃ¥ltid!Â
Som medlem av Bakeklubben får du inspirasjon rett i innboksen!
Bakeklubbens nyhetsbrev gir deg spennende oppskrifter, smarte baketips og invitasjon til å delta i konkurranser med flotte premier.