En smakfull og hjemmelaget middag med rene råvarer. Det kan du sette på bordet på en knapp halvtime med denne oppskriften.

I serien «Ren matglede» viser matentusiast og regissør Finn-Erik Rognan, sammen med Charlie (10), hvordan du enkelt kan lage ren mat – med en ny utfordring i hver episode.

Denne gangen kan du lære hvordan du får en deilig middag til hele familien på kun 30 minutter.

Sunn middag på 1-2-3

Finn-Erik og Charlie har fokus på ren mat, altså mat som er basert på gode og relativt enkle råvarer. Duoen viser i denne episoden hvor raskt og enkelt du kan lage «Pannestekt kveite med sennepssaus og delikatessepoteter».

– Det lukter kjempegodt, sier Charlie (10), og påpeker at nå har Finn-Erik kun tre minutter på seg til å lage ferdig middagsretten. Klokka tikker raskt mot en halvtime, men de kommer i mål. Bare se her:

Pannestekt kveite med sennepssaus og delikatessepoteter

Sliter du med å få de minste i familien til å spise fisk? Denne retten gikk i alle fall ned på høykant hos vårt testpanel. Og den er rask å lage!

Ingredienser: 

(Ingrediensene gir 4 porsjoner) 

800 gram kveitefilet, uten skinn 
7-800 gram delikatessepoteter / små kokefaste 
1 beger Seterrømme 
2 ts dijonsennep 
1 ts flaksalt 
100 gram fersk spinat 
Bremykt 
Olivenolje 
Sort pepper 

Fremgangsmåte: 

Vask potetene og legg dem hele på et steikebrett. Ha på olivenolje, og et par gode klyper flaksalt. Stek i ovnen med varmluft på 200 grader i 15-20 minutter.

Ha Seterrømme i en liten kasserolle, ha på dijonsennep og en liten klype flaksalt. Kok opp, rør lett. 

Kok opp 2 dl vann og en klype salt i en kasserolle med lokk. Ha i all spinaten og legg lokket på. Damp i 2 minutter, sil av vannet. 

Krydre fiskestykkene rikelig med sort pepper og flaksalt på begge sider. Ha Bremykt i en varm panne, bruk medium-høy varme. Stek fiskestykkene i cirka 2 minutter, til de har fått en fin og gyllen stekeskorpe. Vend og stek cirka 45 sekunder på den andre siden. Legg fiskestykkene over på et fat slik at de får hvile og ikke ettersteker i pannen. 

Anrett med delikatessepoteter og fisk oppå. Hell saus rundt og ha noen spinatblader på toppen av sausen, rundt tallerkenen. Og, voilà - hele familien har et herlig fiskemåltid! 

Vil du bli med i bakeklubben?

Som medlem av Bakeklubben får du inspirasjon rett i innboksen!

Bakeklubbens nyhetsbrev gir deg spennende oppskrifter, smarte baketips og invitasjon til å delta i konkurranser med flotte premier.