Å lage sunn middag i en hektisk hverdag er faktisk mulig. Men kan det gjøres uten at det koster skjorta? Se svaret i dagens utfordring.
I serien «Ren matglede» viser matentusiast og regissør Finn-Erik Rognan, sammen med Charlie (10), hvordan du enkelt kan lage god og ren mat – med en ny utfordring i hver episode.
– Klarer du å lage ren mat for under 200 kroner? spør Charlie.
Med ren mat mener vi mat som er basert på gode og relativt enkle råvarer. Det er enklere å få til enn mange tror! Forhåpentligvis kan filmene våre hjelpe deg med inspirasjon på veien.
For å løse utfordringen fra 10-åringen, har Finn-Erik valgt å lage en rett av lårfilet av kylling. Dette stykket koster faktisk mindre enn filet. I tillegg har matentusiasten med seg en ekstra, rimelig proteinkilde: quinoa.
Her kan du se og lære hvordan du lager en sunn middag uten at det svir i lommeboka:
En freshere kyllingrett skal du lete lenge etter. Den er full av smak, og enkel å lage.
(Ingredienser til 4 porsjoner)
600 gram lårfilet av kylling
En bunt asparges
2 dl quinoa
4 dl kaldt vann
1 ts salt
4 ss hvetemel
5 ts gurkemeie
2 ts flaksalt
3 ts kvernet pepper
2 ss Bremykt
1 ss soyasaus
Honningmarinade
3 ts flytende honning
3 ss kaldt vann
4 ts kvernet sort pepper
Kok quinoa etter anvisning på pakningen.
Bland honning, vann, litt salt og pepper i en skål og sett til side.
Brekk av nederste del på aspargesen, og snitt de på skrå slik at du får stor snittflate. Del hver asparges i tre deler og sett til side.
Skjær kyllingen i biter/strimler.
Bland hvetemel, gurkemeie, flaksalt og kvernet pepper i en bolle. Vend inn kyllingbitene.
Stek i en panne på medium-høy varme med Bremykt. Når stekingen er kommet skikkelig i gang, vender du på kyllingen ofte. Stek til gyllen skorpe, cirka 2-3 min.
Ha asparges i pannen med kyllingen og stek videre i 2 min.
Ha på soya.
Ha på honningmarinaden og la alt koke inn cirka 1 min.
Smak til med flaksalt.
Anrett med quinoa i bunnen og kyllingen oppå.
Som medlem av Bakeklubben får du inspirasjon rett i innboksen!
Bakeklubbens nyhetsbrev gir deg spennende oppskrifter, smarte baketips og invitasjon til å delta i konkurranser med flotte premier.