(Ingredienser til 4 porsjoner)
800 gram ytrefilet av reinsdyr (evt. mørbrad. Frossen reinskav kan også brukes)
7-800 gram delikatessepoteter
1 dl frosne selskapserter
1-2 gule beter (avhengig av størrelsen)
1 sjalottløk
1 fedd hvitløk
1 dl ferske rips (evt. tyttebær eller tyttebærsyltetøy)
1 boks usøtet kondensert melk (NB! Viktig at den er usøtet)
3-4 ss tørr hvitvin (evt. en god eplejuice)
Bremykt
Olivenolje
Flaksalt
Sort pepper
Pakk gulbetene i aluminiumsfolie og bak i ovnen på 200 grader i 1 time.
Vask potetene og legg dem hele på et stekebrett. Ha på olivenolje og et par gode klyper flaksalt. Sett de i ovnen sammen med gulbetene i 20-30 minutter, eller til de er så myke som du ønsker å ha de.
Skjær kjøttet i tynne skiver og krydre med salt og pepper.
Stek kjøttet i små porsjoner i en panne med Bremykt. Bruk høy varme og stek kun noen få sekunder på hver side. Sett til side.
Kjøttet er veldig magert og blir fort tørt om det stekes for mye.
Ha en skvett hvitvin i pannen mellom hver porsjon, og hell dette over kjøttet. Gjenta til alt er stekt.
Finhakk sjalottløk og hvitløk og ha i samme stekepanne sammen med Bremykt. Stek 1-2 minutter på medium-høy varme, til løken er blank.
Ha over boksen med usøtet kondensert melk og reduser med 1/3. Ha over erter og kok videre på medium varme i 2-3 min. Sil på kjøttkraften fra beholderen med kjøttet og smak til sausen med salt og pepper.
Skrell gulbetene og skjær i terninger.
Anrett på varme tallerkener. Start med sausen, poteter, så kjøttet. Strø terninger av gulbeter rundt og pynt med fersk rips.
Som medlem av Bakeklubben får du inspirasjon rett i innboksen!
Bakeklubbens nyhetsbrev gir deg spennende oppskrifter, smarte baketips og invitasjon til å delta i konkurranser med flotte premier.