– Jeg er ikke glad i pølse faktisk, sier Charlie (10). Her er middagsretten som barn elsker, og som også er sunn og god for de voksne.

– Bremykt passer godt på brødskiven, men også til steking og baking i ovnen, som vi skal gjøre her, sier matentusiast og regissør Finn-Erik Rognan.

Han tar en god klatt med Bremykt oppå delikatessepotetene som skal i ovnen.

– Det er viktig å ha veldig mye, sier Charlie og ler.

Sammen med Charlie (10) viser han hvordan du enkelt kan lage ren og god mat i serien «Ren matglede». Finn-Erik får en ny utfordring hver gang, og har tidligere laget middag til under 200 kroner, vist middagstips på under 30 minutter, og i dag handler det om å lage en sunn middag som barn elsker.

– Ser det ikke digg ut? spør Finn-Erik når de er ferdig.

Charlie smaker, og godkjenner tydelig retten som en middag barn vil elske.

Her kan du se og lære hvordan du lager ren mat med reinsdyrkjøtt:

Finnbiff av ytrefilet 

Hvem har sagt at finnbiff hører høsten til? Ikke vi, for denne rustikke middagen vil familien sette pris på året rundt. 

Ingredienser: 

(Ingredienser til 4 porsjoner) 

800 gram ytrefilet av reinsdyr (evt. mørbrad. Frossen reinskav kan også brukes) 
7-800 gram delikatessepoteter 
1 dl frosne selskapserter 
1-2 gule beter (avhengig av størrelsen) 
1 sjalottløk 
1 fedd hvitløk 
1 dl ferske rips (evt. tyttebær eller tyttebærsyltetøy) 
1 boks usøtet kondensert melk (NB! Viktig at den er usøtet) 
3-4 ss tørr hvitvin (evt. en god eplejuice) 
Bremykt 
Olivenolje 
Flaksalt 
Sort pepper 

Fremgangsmåte: 

Pakk gulbetene i aluminiumsfolie og bak i ovnen på 200 grader i 1 time. 

Vask potetene og legg dem hele på et stekebrett. Ha på olivenolje og et par gode klyper flaksalt. Sett de i ovnen sammen med gulbetene i 20-30 minutter, eller til de er så myke som du ønsker å ha de.

Skjær kjøttet i tynne skiver og krydre med salt og pepper. 

Stek kjøttet i små porsjoner i en panne med Bremykt. Bruk høy varme og stek kun noen få sekunder på hver side. Sett til side. 

Kjøttet er veldig magert og blir fort tørt om det stekes for mye. 

Ha en skvett hvitvin i pannen mellom hver porsjon, og hell dette over kjøttet. Gjenta til alt er stekt. 

Finhakk sjalottløk og hvitløk og ha i samme stekepanne sammen med Bremykt. Stek 1-2 minutter på medium-høy varme, til løken er blank. 

Ha over boksen med usøtet kondensert melk og reduser med 1/3. Ha over erter og kok videre på medium varme i 2-3 min. Sil på kjøttkraften fra beholderen med kjøttet og smak til sausen med salt og pepper. 

Skrell gulbetene og skjær i terninger. 

Anrett på varme tallerkener. Start med sausen, poteter, så kjøttet. Strø terninger av gulbeter rundt og pynt med fersk rips. 

Vil du bli med i bakeklubben?

Som medlem av Bakeklubben får du inspirasjon rett i innboksen!

Bakeklubbens nyhetsbrev gir deg spennende oppskrifter, smarte baketips og invitasjon til å delta i konkurranser med flotte premier.