– Jeg er ikke glad i pølse faktisk, sier Charlie (10). Her er middagsretten som barn elsker, og som også er sunn og god for de voksne.
– Bremykt passer godt på brødskiven, men også til steking og baking i ovnen, som vi skal gjøre her, sier matentusiast og regissør Finn-Erik Rognan.
Han tar en god klatt med Bremykt oppå delikatessepotetene som skal i ovnen.
– Det er viktig å ha veldig mye, sier Charlie og ler.
Sammen med Charlie (10) viser han hvordan du enkelt kan lage ren og god mat i serien «Ren matglede». Finn-Erik får en ny utfordring hver gang, og har tidligere laget middag til under 200 kroner, vist middagstips på under 30 minutter, og i dag handler det om å lage en sunn middag som barn elsker.
– Ser det ikke digg ut? spør Finn-Erik når de er ferdig.
Charlie smaker, og godkjenner tydelig retten som en middag barn vil elske.
Her kan du se og lære hvordan du lager ren mat med reinsdyrkjøtt:
Hvem har sagt at finnbiff hører høsten til? Ikke vi, for denne rustikke middagen vil familien sette pris pÃ¥ Ã¥ret rundt.Â
(Ingredienser til 4 porsjoner)Â
800 gram ytrefilet av reinsdyr (evt. mørbrad. Frossen reinskav kan ogsÃ¥ brukes)Â
7-800 gram delikatessepoteterÂ
1 dl frosne selskapserterÂ
1-2 gule beter (avhengig av størrelsen)Â
1 sjalottløkÂ
1 fedd hvitløkÂ
1 dl ferske rips (evt. tyttebær eller tyttebærsyltetøy)Â
1 boks usøtet kondensert melk (NB! Viktig at den er usøtet)Â
3-4 ss tørr hvitvin (evt. en god eplejuice)Â
BremyktÂ
OlivenoljeÂ
FlaksaltÂ
Sort pepperÂ
Pakk gulbetene i aluminiumsfolie og bak i ovnen pÃ¥ 200 grader i 1 time.Â
Vask potetene og legg dem hele på et stekebrett. Ha på olivenolje og et par gode klyper flaksalt. Sett de i ovnen sammen med gulbetene i 20-30 minutter, eller til de er så myke som du ønsker å ha de.
Skjær kjøttet i tynne skiver og krydre med salt og pepper.Â
Stek kjøttet i smÃ¥ porsjoner i en panne med Bremykt. Bruk høy varme og stek kun noen fÃ¥ sekunder pÃ¥ hver side. Sett til side.Â
Kjøttet er veldig magert og blir fort tørt om det stekes for mye.Â
Ha en skvett hvitvin i pannen mellom hver porsjon, og hell dette over kjøttet. Gjenta til alt er stekt.Â
Finhakk sjalottløk og hvitløk og ha i samme stekepanne sammen med Bremykt. Stek 1-2 minutter pÃ¥ medium-høy varme, til løken er blank.Â
Ha over boksen med usøtet kondensert melk og reduser med 1/3. Ha over erter og kok videre pÃ¥ medium varme i 2-3 min. Sil pÃ¥ kjøttkraften fra beholderen med kjøttet og smak til sausen med salt og pepper.Â
Skrell gulbetene og skjær i terninger.Â
Anrett pÃ¥ varme tallerkener. Start med sausen, poteter, sÃ¥ kjøttet. Strø terninger av gulbeter rundt og pynt med fersk rips.Â
Som medlem av Bakeklubben får du inspirasjon rett i innboksen!
Bakeklubbens nyhetsbrev gir deg spennende oppskrifter, smarte baketips og invitasjon til å delta i konkurranser med flotte premier.