Det finnes ikke én definisjon på hva ren mat og sunne middager er. Men de fleste vil nok være enige om at det består av gode og naturlige råvarer. Det er mange som ikke vil bruke så mye tid på å lage mat, men det er kanskje enklere å lage enn du tror?

I konseptet "Ren matglede" ønsker vi å sette fokus på ferske råvarer og matglede i hverdagen, noe matentusiast og regissør Finn-Erik Rognan hyller:

– Det beste trikset for å lage ren mat på en enkel måte lærte jeg av kokk Eyvind Hellstrøm. Han fortalte meg at det gjelder å velge én råvare som man bygger måltidet rundt, sier Finn-Erik.

Sunne middagstips

Velg noe som inspirerer deg når du er i butikken, og gjerne kun én råvare. Så er tanken at du bygger måltidet rundt proteinet du har valgt.

– Når du er i butikken, så går du først og henter proteiner, som et godt stykke kyllingfilet eller en lakseloin. Hva har du i kjøleskapet som kan passe med det du har valgt? Hva må du eventuelt kjøpe inn? Kanskje har du også en god olivenolje, litt ost og krydder hjemme som kan løfte måltidet enda et hakk? Og vipps, så har du et deilig måltid bygget ut fra én råvare.

Sammen med Bremykt har Rognan laget inspirasjonsfilmer og oppskrifter som viser hvor enkelt det er å lage sunne middager og ren mat i hverdagen. Bare se her:

Vil du bli med i bakeklubben?

Som medlem av Bakeklubben får du inspirasjon rett i innboksen!

Bakeklubbens nyhetsbrev gir deg spennende oppskrifter, smarte baketips og invitasjon til å delta i konkurranser med flotte premier.